Bejegyzések

Facebook oldaldoboz

2020.09.13. 09:18 Anitja

Felkészülés a jógázásra

A sikertelenség hamar elkedvtelenítheti a jógázót.  - A gyakorlatok nehezen kivitelezhetők, rosszul érezzük magunkat jógázás közben, vagy esetleg meg is sérülhetünk. - A meghitt állapot elérése, a gyógyulás, az eredeti természetünkhöz való visszatalálás a cél a jógában, nem a testünk sanyargatása.

Ezért  ITT már írtam fontos előkészületeket, amelyeket szintén olvass el, ha még nem tetted meg, de ezeket szeretném még kiegészíteni olyan dolgokkal, amelyekkel főleg a testünket, az izmainkat és ízületeinket tudjuk segíteni:

ÜRES HAS - tényleg nem jó érzés teli hassal jógázni, próbálj egy olyan napszakot választani amikor eléggé üres a hasad, például vacsora előtt, főleg ha uzsonnára csak gyümölcsöt ettél, tökéletesen fogod érezni magad. A reggeli éhgyomorral is lehet jógázni, azonban ha vércukor problémáid vannak jobb ha egy könnyű reggeli elfogyasztása után egy-két órával jógázol. Szintén nagyon jó, ha jógázás előtt ki tudod üríteni a hólyagot és a beleket (elmész WC-re). A jógázás alatt nem fontos a folyadékpótlás, hiszen nem jellemző az izzadás.

 MELEG - ahhoz, hogy az izmok megfelelően működjenek (feszítés, nyújtás, és lazítás) be kell melegedniük, ezért gyakoroljuk a Napüdvözletet az ászanák előtt. Azonban ha még jobban szeretnéd támogatni az izomrendszeredet vegyél egy gyors forró zuhanyt jógázás előtt, a tisztaság érzete amúgy is még kellemesebbé teszi a kedélyállapotunkat.

MAGNÉZIUM - a jógások ásványa :), a magnézium lazítja a szöveteket, nyugtató hatású, csökkenti a vérnyomást. Tökéletes a megfelelő állapot eléréséhez. Ha azt tapasztalod magadon, hogy gyakran begörcsöl a lábad jógázás közben, mindenképp fokozott magnézium bevitelre van szükséged. 

p1040291.JPG

 Füstölő helyett ezekben a járványos időkben mindenképp előnyösebb az illóolaj használata, erről már ITT írtam. A legjobb levegőfertőtlenítők pedig: a citrom, teafa, és levendula olaj.

Om Namah Sivaya ✿ 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anitja.blog.hu/api/trackback/id/tr7116198978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása