Bejegyzések

Facebook oldaldoboz

2020.08.14. 19:02 Anitja

Mély légzésből mély álomba

A jóga és az álmatlanság címmel írtam már hasonló bejegyzést, melyet ITT találsz!

Most ezt az írásomat szeretném folytatni, ugyanis továbbfejlesztettem az álmatlanság elleni légzést, ráadásul kombináltam egy jó kis hasfal erősítéssel. Eddig 100%-ban hatásosnak bizonyult a módszer, tehát úgy gondoltam megosztom Veletek. Igazából nem csak éjjel, bármikor alkalmazható, de mivel mély légzés történik, elég jó lazító, és nyugtató hatású gyakorlat, illetve hason fekvésben eredményesebb szerintem.

Tehát:

Kényelmes hasonfekvő savászanában helyezkedünk el: 

images2x5gnfiu.jpg

majd kezdjük el figyelni a légzésünket...

- Belégzéssel lazítsuk el a hasfalunkat, és lehetőség szerint domborítsuk.

- Kilégzéssel pedig erőteljesen megfeszítve a hasfalat húzzuk be a hasunkat.

... majd ismét belégzéssel ellazítjuk... és kilégzéssel feszítjük...

Tulajdonképpen a kilégzésre kell összpontosítanunk, és az erőteljes feszítésekre, és hasbehúzásokra, a belégzés az ellazított hasfallal egy kicsit automatikussá válik... és ahogy figyeljük a hasfalunk ütemes feszülését egyszer csak elalszunk. Valójában egy hatásos kiürítésről van szó, és nem csak az elhasznált levegőé, hanem a zavaró gondolatoké, és ezáltal az elme megnyugtatása az ami ekkor teljesül. Szép álmokat!

Om Namah Sivaya 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anitja.blog.hu/api/trackback/id/tr8316139798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása