Bejegyzések

Facebook oldaldoboz

2020.03.20. 20:49 Anitja

Mi történik velünk a jógaóra alatt?

Bevezető relaxáció - ráhangolódunk a jógaórára, elengedjük a napi gondokat, ezután már képesek leszünk befelé koncentrálni, a légzésünkre és a mozdulatainkra figyelni.

Szemgyakorlatok - a koncentrált állapotot növeljük, a szemek anyagcseréje fokozódik, látásunk javul.

Nyakgyakorlatok - stresszmentessé válunk, a nyakunk köré "lerakódott" feszültségek eltávoznak, bemelegítjük a nyakizmokat, felkészítjük a nyaki tájékot az ászanákra.

Légzőgyakorlatok - feltöltődünk oxigénnel, a légutak kitisztulnak, a tüdőnk kapacitása növekszik.

Napüdvözlet - az egész testünket átmozgatjuk, bemelegítjük az izmokat, fokozzuk az anyagcserét, és a testünkben az áramlást.

Hasizom gyakorlatok - erősítjük a hasfal izomzatát, bizonyos ászanák elvégzéséhez elengedhetetlen az erős hasizom.

Ászanák - testünk különböző pontjain nyomáspontokat alakítunk ki a pózok kitartásával, amelyeket amikor elengedünk felfrissülnek, és amennyiben belső elválasztású mirigyet is érint a nyomás, stimuláljuk azt. Testünk erősödik, az ászanák kitartása edzetté tesz. Az izmokat nyújtjuk és így feltöltődnek energiával a ritkábban használt területek is. A gerincünket előre-, hátra-, oldalra hajlítjuk, és csavarjuk különböző ászanákkal, így a legfontosabb testrészünk anyagcseréje javul és rugalmassága fokozódik, amely hozzásegít a könnyebb életvitelhez.

Befejező relaxáció - összefoglaljuk az ászanák jótékony hatásait, teljesen ellazulunk testileg, mentálisan és érzelmileg is, képesek vagyunk meríteni a belső forrásunkból, és tökéletesen feltöltődünk energiával.

Összességében jógaóra után türelmesebbek leszünk, kipihentek, és jó kedélyűek.

12_alap_egyutt_1.jpg

Om Namah Sivaya 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anitja.blog.hu/api/trackback/id/tr2715539454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása