Bejegyzések

Facebook oldaldoboz

2019.07.05. 14:13 Anitja

Az új Jógaszőnyeg

Írtam már a Jógaszőnyegemről itt.

Azóta változtak a körülmények, a helyzetek, és már ideje volt a 17 éves szőnyegemet lecserélni.

Az új jógaszőnyeg vásárlásánál viszont már szempont volt az is, hogy minél természetesebb anyagból készüljön, és nagy örömömre mások is felfigyeltek a problémára:

- a polifoam szőnyegek műanyagból vannak, habosító eljárással levegővel töltve, nem bomlanak le, és környezetszennyezőek, mind az előállításuk, mind a felhasználásuk és a megsemmisítésük is káros a Föld bolygóra és lakóira nézve.

Ismét megkerestek jógaszőnyeg teszteléssel kapcsolatosan, ahol ezt a nagyon alapos cikket írták, ami részletesen figyelembe veszi a környezetvédelmi szempontokat.

Nagyon jónak tartom a saját szőnyeg elkészítését természetes, és maradék anyagokból, de mivel én szabadban is tartok jógaórát a kedvencem a parafa szőnyeg lett, melynek a hátoldala natúr gumiból van. Vastagabb típust választottam (8mm), mert úgy tapasztaltam a fejenállást tovább tudom kitartani ha a felület nem annyira kemény. Egy hátránya van: egy kicsit nehéz, de inkább azt mondanám nem olyan könnyű, mint a polifoam matracok.

...és íme, a Parafa-natúr gumi jógaszőnyegem: p1040255.JPG

 p1040256.JPG

p1040257.JPG

 

 Végezetül szeretném megjegyezni, hogy nem az a cél, hogy mindenki gyorsan váljon meg a műanyag szőnyegétől, hiszen az ugyanúgy nem használ a bolygónknak, de ha esetleg jógaszőnyeg vásárlás előtt áll valaki és keresgél, érdemes ezekkel az álláspontokkal nekivágni, és szívből ajánlom neki a parafaszőnyeget jógázáshoz.

Zárszóként pedig: ennél már csak a "fűbenjógázás" jobb :)

Om Namah Sivaya ✿

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anitja.blog.hu/api/trackback/id/tr3214925278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása