Bejegyzések

Facebook oldaldoboz

2019.03.17. 09:08 Anitja

Jógakönyvek

Tizenévesen otthon én is jógakönyv segítségével ismerkedtem a jógával, konkrétan ezzel a könyvvel:

konyv_10591_1.jpgEgy alapos, képekkel illusztrált jógakönyvről van szó, ami elengedhetetlen, ha önállóan szeretnénk otthon gyakorolni. A lépésről-lépésre elsajátítható jógapózok leírással, és ábrákkal segítenek a helyes kivitelezésben. Nagyon hálás vagyok ezért Swami Maheshwaranandának, aki azóta is átfogó jógarendszert tart fent Ausztriában és számos európai országban, köztük Magyarországon is, ennek köszönhetően pedig magyar nyelven is elérhető részletes jóga weboldat üzemeltet:  Jóga a mindennapi életben rendszer. Azóta pedig online gyakorlókönyvet is. 

Mégis felnőttként utam a Sivananda Jógaközponthoz vezetett amely sokszínűségével, tradicionális, és teljes körű jógaoktatásával a tudásomat segített még jobban elmélyíteni, és ott rátaláltam A JÓGAKÖNYV-re:

lucy-lidell-narayani-rabinovitch-joga-kezikonyv-20123691-eredeti.jpgEzt eredetileg Angliában a londoni Sivananda Jógaközpont adta ki, azonban a magyar Sivananda Jógaközpont lelkes csapata összefogással lefordította és kiadta a jógaközpont belső használatára. 

Rengeteg jógakönyvet olvastam az életem során, de egy sem tartalmazta ilyen érthetően, és részletesen, illetve sokoldalúan a jógát mint ez a kiadás. 

Az eredeti könyv angolul mai napig elérhető használtan szerte a világon:

51q7gzhpwal_sx345_bo1_204_203_200.jpg

Az otthoni gyakorlás mellé pedig mindenképpen ajánlanék elméleti könyveket: ilyen, a Patandzsali Jógaszutrái, vagy a Bhagavad Gíta-t mint a hagyományt őrző alaptörténetet.

De szívből ajánlom Dr. Weninger Antal: A keleti jóga, vagy az Idő partján című könyveit, melyekben nagyon komolyan átgondolt elméletek, és elmélyített, alapos fogalommagyarázatok találhatóak. Elmondhatom, hogy a doktor úr a tudása legjavát adta ezekhez a könyvekhez.

 Om Namah Sivaya ✿

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anitja.blog.hu/api/trackback/id/tr714693756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása