Bejegyzések

Facebook oldaldoboz

2015.02.07. 16:00 Anitja

Jógázzunk otthon 10. rész - A 12 alapászana / VIII.

ÍJÁLLÁS

Kiinduló helyzet: hasonfekvő savászana.

Zárjuk a lábainkat, térdben behajlítjuk, felemejük. A homlokunkon támaszkodunk, a kezeinkkel pedig hátranyúlunk a bejalított lábunk felé, és megfogjuk a bokánkat. Mély levegővétellel emeljük fel a fejünket és a lábainkat is amilyen magasra tudjuk. Próbáljuk kinyújtani a lábainkat, ezáltal mégjobban megfeszítjük a testünket hátrafelé. Lélegezzünk hasi légzéssel, és tartsuk ki a pózt amíg bírjuk. Utána szép lassan kilégzéssel ereszkedjünk le, először a homlokunkat engedjük le a földre, majd a lábainkat is eresszük.

dhanurasana.jpg

Az íjállást követően viszont nem hasonfekvő ászanában lazítunk, hanem előrenyújtott karral babapózban. Igyekezzünk ellazítani az egész hátunkat, lélegezzünk mélyeket, maradjunk így egy kicsit.

kismama baba.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anitja.blog.hu/api/trackback/id/tr257125981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása