Bejegyzések

Facebook oldaldoboz

2015.01.21. 19:50 Anitja

Jógázzunk otthon 7. rész - A 12 alapászana / V.

ÜLÉSBŐL ELŐREHAJLÁS

 

Kiinduló helyzet: nyújtott ülésben ülünk, karjainkat a magasba emeljük,

images44w322bu.jpg

gerincünket egyenesen tartjuk, jól megnyújtózkodunk, majd egy mély belégzést követően kilégzéssel, nyújtott karral, egyenes háttal hajolunk előre amíg csak bírunk. Ahol nem tudunk már előrébb hajolni ott kapaszkodjunk meg a lábainkban, és húzzuk tovább a felsőtestünket a lábaink felé.

paschimottanasana.jpg

Maradjunk így amíg jól esik. Lélegezzünk lassan, próbáljuk elmélyíteni a légzésünket, és minden kilégzéssel igyekezzünk egy kicsit jobban előrehajolni. Csukjuk be a szemünket és koncentráljunk gerincünk deréktáji szakaszára.

Majd egy mély belégzéssel, megint nyújtott karral emelkedjünk fel, és támaszkodjunk meg a hátunk mögött, és egy ellentétes pózzal, a híddal nyújtóztassuk meg a hasi szerveinket. emeljük magasra a csípőnket miközben kezeinkkel támaszkodunk a hátunk mögött, fejünket pedig lógatjuk. A lábaink egyenesek legyenek, maradjunk így néhány lélegzetvételig.

imageso5qavu1a.jpg

 

Lélegezzünk mély hasi légzéssel, majd forduljunk át hason fekvő savászanába:

 images2x5gnfiu.jpg

 

Emeljük fel karjainkat, és hajlítsuk be, könyökeinket húzzuk szét, arcunkat pihentessük az összekulcsolt kézfejeinken, fejünket fordítsuk oldalra. Lábaink legyenek lazán nyújtva, lábfejeink sarokkal kifelé kifordulva. Léleggezünk mély hasi légzéssel, szinte érezzük ahogy minden belégzésnél eltol a hasfalunk a talajtól.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anitja.blog.hu/api/trackback/id/tr397092433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása