Bejegyzések

Facebook oldaldoboz

2012.03.16. 13:53 Anitja

BABIES - Official Trailer

Ajánlom ezt a videót kezdő Anyukáknak, vagy Anyaság előtt állóknak.

Tanulságos, igaz képek a világ különböző földrészein nevelkedő csecsemőkről.

A facebookon még az egyik barátnőm hozzátette  Jean Liedloff könyvét: Az elveszett boldogság nyomában

Én csak egy interjúból ollózott idézetet tennék itt közzé Jean Liedloff-tól:

"Amit nem is olyan régóta teszünk, az az, hogy divattrendeket követünk, mindig azt, ami éppen divatos: Dr. Spock, Dr. Penelope – hogy hogyan kell győzni egy kisbaba felett, olyan felfogásban, mintha háborúznánk ellene. Ha utánagondol az ember, ez abszurd, hogy mi vagyunk az egyetlen faj, aki háborúzik a saját utódaival, hogy az akaratunk a babánk akaratával szemben áll, és az akaratunkkal le akarjuk őt győzni, hogy rákényszerítsük, hogy azt tegye, amiről azt feltételezzük, hogy helyes.
Őrült gondolat, hogy a saját gyermekeink természetes ellenségei vagyunk! De mégiscsak létezik az a gondolat, hogy ha magasra emeled a babát, akkor el fogod kényeztetni."

Babázni okosan nem lehet, de ösztönösen, szeretettel igen :)

 

 HOGYAN JÓGÁZZUNK A KISBABÁNKKAL:

Baba-mama jógaóráimon mindig azt tapasztaltam, hogy inkább a Baba "jógázik", esetleg ha elszundít, a Mamára is jut idő, de tulajdonképpen a Baba kezében van az irányítás, nem erőltethetünk semmit. Ha a Baba kedve olyan és a Mama is hajlik rá, meg lehet próbálni egy közös jógázást otthon, kényelmes körülmények között. Ezt jó ha a földön tesszük, a jógaszőnyegünkön, vagy egy meleg kényelmes pléden.

Alapszabályok:

A Baba nem jógázik, Őt finoman mozgatjuk, masszírozzuk. Nem erőltetünk semmilyen testhelyzetet, nem alkalmazunk erős fogásokat, a mozgatás lágy és könnyed. A Baba hasának a masszírozását mindig az óramutató járásával megegyezően végezzük, masszírozni mindig a szív felé masszírozunk. A lényeg a testi kontaktus, legyünk hát együtt kedvünkre a Babánkkal. 

A komplett Baba-Mama jógafoglalkozást a következő blogomban olvashatod majd...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anitja.blog.hu/api/trackback/id/tr594320319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása