Bejegyzések

Facebook oldaldoboz

2019.03.19. 07:13 Anitja

Anuloma Viloma - a váltott orrlyukú légzés 2.

Folytatom a váltott orrlyukú légzés, másnéven Anuloma Viloma, de néhol Nádi-sódhanaként is említett légzőgyakorlatról szóló bejegyzésem, ez a második rész, az elsőben egy kis elmélettel ismertettem a fontosságát.

Swami Vishnudevananda így ír róla a Teljes illusztrált jóga könyvében:

" A váltott orrlyukú légzésen kívül nem létezik másik olyan gyakorlat, amely megtisztítaná a nádi-kat. Valójában ez az egyetlen tisztító hatású pránajáma. A többi pránajáma, így a bhásztrika, uddzsáji és a szúrjabhéda már a kundalini felébresztésére irányul azok után, hogy a nádi-k megtisztítása sikeresen befejeződött." 

 

Ha igazán megértettük ezt a légzés szabályozó gyakorlatot, és a jelentőségét, komolyan vesszük a fokozatosság elvét, amely a következő sorrendben történhet meg:

anuloma_viloma_1.jpgA helyes kéztartás és kivitelezés leírását pedig megtalálod a Lélegzés írásomban.

Om Namah Sivaya ✿

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anitja.blog.hu/api/trackback/id/tr4614699674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása