Bejegyzések

Facebook oldaldoboz

2017.10.03. 16:22 Anitja

Napszakok és a jóga

Címkék: reggel este jóga délután délelőtt napszakok

Bizonyára megfigyeltétek, hogy mikor REGGEL felébredünk milyen merev a testünk, bizonyos gyakorlatok (főleg az előrehajlások) nem, vagy legalábbis nagyon nehezen mennek. Érdemes ezért reggelente a Napüdvözlettel kezdenünk a jógázást bemelegítés gyanánt. A nevében is benne van, hogy üdvözöljük a napot, vagyis reggeli gyakorlatról van szó.

Ha nincs is időnk reggelente egy nyugodtabb hangvételű jógázásra, a Napüdvözletet 3x, 6x vagy akár 12x is  végigcsinálhatjuk, garantáltan remekül fog indulni a napunk, és még hosszabb időt sem vesz igénybe az elvégzése, viszont ne feledjük a néhány perces relaxációt a végén, akármennyire sietünk is, lélegezzünk jó mély hasi légzéssekkel, figyeljük a szívverésünket, és csak akkor álljunk fel, ha teljesen megnyugodott.

DÉLELŐTT folyamán még előfordulhat, hogy egy kicsit merevebbek vagyunk, viszont KORA DÉLUTÁNI órákban (például 2 órával az ebéd elfogyasztása után) már általában tökéletesen készenáll a testünk a jógázásra.

DÉLUTÁN ÉS ESTEFELÉ ha a napunk nagyon kimerítő volt, inkább több relaxációval gazdagított jógagyakorlást részesítsük előnyben.

Az ESTI órákban viszont csak meditációt és néhány nyújtógyakorlatot végezzünk, az erőnlétfokozó gyakorlatok (általában azok amelyek nagyon erőteljesek, például: fejenálláskerékállás, sáskaállás, vagy a napüdvözlet) inkább feltöltenek energiával, és még az is előfordulhat, hogy nem tudunk elaludni amikor kell, bár ha pont az a cél, hogy felfrissüljünk, ezeket a gyakorlatokat bátran végezzük.

medi

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anitja.blog.hu/api/trackback/id/tr7312924755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása