Bejegyzések

Facebook oldaldoboz

2017.10.03. 18:44 Anitja

A jóga és a méregtelenítés

Címkék: méregtelenítés jóga

Természetgyógyászként mindig azt mondtam amikor valaki tanácsot kért, hogy elsőként méregtelenítsen mielőtt bármilyen gyógykúrát vagy terápiát elkezd, egy leterhelt testre ugyanis a gyógyító füvek, olajok, vagy kezelések hatástalanok. Tehát a testünk méregtelenítése alap, és manapság rendszeresen szükséges lenne kitisztítani a sok káros anyagtól.

Méregtelenítő kúrákra most nem szeretnék kitérni, mindenki találhat könnyedén magának megfelelőt az interneten. Viszont megemlíteném hasznos tanácsként, hogy bármilyen kúrát választunk, a reggeli éhgyomorra történő langyos (még jobb a meleg) tiszta víz ivása létfontosságú.

Aki próbált már komolyabban diétázni, vagy egy méregtelenítő kúrát végigcsinálni bizonyosan szembesült azzal a ténnyel, hogy mennyire legyengíti a szervezetet, és fizikailag milyen nehezek az első napok.

A jóga ezekben a napokban is könnyedén végezhető, sőt hatása a keringésre és az anyagcserére fokozhatja, gyorsíthatja a méregtelenítő folyamatokat, és az esetleges székrekedés is elkerülhető általa.

A túlságosan megerőltető gyakorlatokat az első napokban hagyjuk ki, de amikor már elég energikusnak érezzük magunkat gyakorolhatjuk a Napüdvözletet akár 12x.

Végezetül említenék néhány igazán lazító, és anyagcsere fokozó hatású, illetve emésztést segítő jógagyakorlatot az alábbi sorrendben:

- Gyertyaállás

- Ekeállás

- Kerékállás

- Ülésből elérehajlás

- Kobraállás

- Sáskaállás

- Íjállás

- Babapóz

- Gerinccsavarógyakorlat

- Háromszögállás

Ezek a gyakorlatok mind vagy a belső elválasztású mirigyekre hatnak, vagy hasűri nyomást alakítanak ki, esetleg hasi légzéssel összekötve masszírozó hatással vannak, és ezáltal fokozzák az anyagcserét, segítik az emésztést, és a belek masszírozását. Tehát ezt a gyakorlatsort meleg szívvel ajánlom minden kúrázónak, aki az emésztésén keresztül igyekszik méregteleníteni a testét.

Természetesen a relaxáció és a meditáció is nélkülözhetetlenek, és ráadásul még feltőltődést is nyújtanak a kúra napjaiban.

Egészségetekre

this-powerful-green-drink-combined-with-exercise-will-help-you-to-lose-weight-very-fast

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anitja.blog.hu/api/trackback/id/tr412925251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása