Bejegyzések

Facebook oldaldoboz

2015.02.24. 23:43 Anitja

Jógázzunk otthon 14. rész - A 12 alapászana / XII.

HÁROMSZÖGÁLLÁS

Nagy terpeszben állunk, a bal lábfejet kifordítjuk bal oldali irányba, a jobb lábfejet előrefelé tartjuk, mintegy stabilan megtámasztva magunkat. A jobb kezünket emejük magasba, szorosan zárjuk a karunkat a fülünkhöz, és nyújtozzunk felfelé, majd lassan a másik kezünkkel a bal lábunkon támaszkodva hajoljunk bal oldali irányba. Amikor már nem tudunk mélyebbre hajolni tartsuk ki a pózt. Felső testünket és vállunkat fordítsuk kifelé egy kicsit, az arcunkat is az ég felé emeljük, így biztosan oldalra, és nem előrefelé fogunk hajolni. A karunk legyen végig nyújtva a fülünk mellett, hogy az oldalunk nyújtása tökéletes legyen. Tartsuk ki a pózt amíg jól esik.

images_2.jpg

 

Végezzük el másik irányba is az oldalrahajlást, figyeljünk arra, hogy most a jobb lábfej forduljon teljesen kifelé jobb oldali irányba, a bal lábfej nézzen előrefelé, és a bal karunkat zárjuk szorosan a fülünk mellé. 

Ez volt az alapászanák közül az utolsó, tehát ha elvégezted mindet pihenj le a jógaszőnyegedre, és relaxálj. Lazítsd el az egész testedet, ha kell, használd a relaxációs szöveget: itt találod

OM NAMAH SIVAYA

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anitja.blog.hu/api/trackback/id/tr637213463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása