Bejegyzések

Facebook oldaldoboz

2015.02.24. 23:15 Anitja

Jógázzunk otthon 13. rész - A 12 alapászana / XI.

ÁLLÁSBÓL ELŐREHAJLÁS

Álljunk egyenesen zárt lábakkal és nyújtsuk magasba a karjainkat, tartsuk így egy kicsit, majd amikor már érezzük, hogy a karjainkban a vénák kezdenek kiürülni egyenes háttal hajoljunk előre. Amikor már nem tudunk mélyebbre hajolni, kapaszkodjunk meg a lábainkban a kezeinkkel, és húzzuk a felső testünket a térdünk felé.

alloelere.png

Ennek az ászanának két része van, az első a nyújtás (idáig jutottunk) a második része pedig a belelazulás, úgymond lógás. Tehát maradjunk a pozícióban, de engedjük el a lábainkat, a karok lógjanak és a felsőtestünket is engedjük el, lazán lógassuk. Figyeljünk, hogy az arcunk is belelazuljon a lógásba. Maradjunk így amíg jól esik.

Innen nagyon görbe háttal csigolyáról csigolyára emelkedjünk fel, majd amikor felegyenesedtünk, végezzünk karkörzéseket mély belégzéssel összekötve, tárjuk ki a mellkasunkat, hiszen az előrehajlásban nagyon össze volt nyomva.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anitja.blog.hu/api/trackback/id/tr637213417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása