Bejegyzések

Facebook oldaldoboz

2015.02.20. 20:20 Anitja

Jógázzunk otthon 11. rész - A 12 alapászana / IX.

GERINCCSAVARÓ GYAKORLAT

Kiindulóhelyzet: térdelőülés - az Íjállás után előrenyújtott karral babapózban pihentünk, tehát csak fel kell ülnünk a térdünkre.

images950ow2c3.jpg

Majd enyhén üljünk ki a bal sarkunk mellé. Jobb  lábunkat tegyük keresztbe a bal lábunkon, talpunkat tegyük le a bal térdünk mellé. Jobb kezünket tegyük a hátunk mögé hátrafelé néző ujjakkal, támaszkodjunk meg, és bal kezünkkel pedig fogjuk meg a jobb bokánkat,

gerinccsav.png

vagy ha ez nem megy egyenlőre, akkor a könyökünkkel nyomjuk el térdünket a bal oldali irányba felemelt alsó karral megtámasztva, mintha épp inteni szeretnénk.

 

gerincsava.png

A lényeg, hogy ellentétes irányú nyomást gyakoroljunk az alsó és a felső testünkre, és így egy erőteljes csavaróhatást fejtünk ki a gerincünkre.

Fejünkkel, és a vállunkkal is forduljunk jobb oldali irányba. Lélegezzünk lassan és mélyen. Tartsuk ki a gyakorlatot amíg jól esik, majd ismételjük meg a másik irányba is: most a jobb sarkunk mellé üljünk ki, és a bal lábunkat tesszük át a jobb fölött, a bal kezünkkel támaszkodunk hátul, végül jobb kezünkkel toljuk a térdünket jobb oldali irányba.

Az ászanából való kijövetel lassú és fokozatos legyen, először mindig a hátul lévő kezünket hozzuk előre, majd a másik kezünket is engedjük el. Mivel gerincünket csavartuk igyekezzünk szinte csigolyáról csigolyára visszafordulni.

 

 

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anitja.blog.hu/api/trackback/id/tr747149621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása