Bejegyzések

Facebook oldaldoboz

2015.02.07. 16:00 Anitja

Jógázzunk otthon 10. rész - A 12 alapászana / VIII.

ÍJÁLLÁS

Kiinduló helyzet: hasonfekvő savászana.

Zárjuk a lábainkat, térdben behajlítjuk, felemejük. A homlokunkon támaszkodunk, a kezeinkkel pedig hátranyúlunk a bejalított lábunk felé, és megfogjuk a bokánkat. Mély levegővétellel emeljük fel a fejünket és a lábainkat is amilyen magasra tudjuk. Próbáljuk kinyújtani a lábainkat, ezáltal mégjobban megfeszítjük a testünket hátrafelé. Lélegezzünk hasi légzéssel, és tartsuk ki a pózt amíg bírjuk. Utána szép lassan kilégzéssel ereszkedjünk le, először a homlokunkat engedjük le a földre, majd a lábainkat is eresszük.

dhanurasana.jpg

Az íjállást követően viszont nem hasonfekvő ászanában lazítunk, hanem előrenyújtott karral babapózban. Igyekezzünk ellazítani az egész hátunkat, lélegezzünk mélyeket, maradjunk így egy kicsit.

kismama baba.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anitja.blog.hu/api/trackback/id/tr977125981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása