Bejegyzések

Facebook oldaldoboz

2015.02.07. 15:26 Anitja

Jóga Gyermekeknek

Gyerekként a jóga inkább egy móka, egy újabb játék, és lehetőség arra, hogy kipróbálják magukat.

A Gyerekek azért is élvezik a jógázást, mert a gyakorlatoknak nevük van, beleképzelhetik, hogy Ők most Kobrák, Sáskák, Békák, vagy Fák, esetleg Gyertyák.

 Mindeközben a jóga főleg a gerincüket, és a hátizmaikat, de összességében az egész testüket erősíti, a tartásuk javul, a hajlékonyságukat megőrzi, és bizonyos gyakorlatok még a koncentrációs képességüket is fejlesztik, nem utolsó sorban pedig egy önmegismerésről van szó, a határaik feszegetéséről, és testük tudatos megtapasztalásáról.

Mint megrögzött otthoni gyakorló és otthoni gyakorlásra motiváló jógaoktató, a Gyermekjógát is javaslom otthoni foglalkozásra, elsősorban azért, mert a Gyerekek hajlamosak versengeni, és ez eltereli Őket a valódi belső munkától, kifelé figyelnek, ahelyett, hogy koncentrálnának befelé, megismernék a testüket.

Az összes jótékony hatás közül az elmére való hatását, a megnyugtatást emelném ki. A mai mindent azonnal akaró világban, amikor semmire sincs idő, rohan mindenki, legfőképpen megnyugodni, és elmélyedni egy adott problémán a legfontosabb, és a Gyermeinknek ezt át kell tudnunk adni, hiszen a világ amerre tartunk egyre csak gyorsul.

A jövőben szeretnék megosztani itt a blogomban egy komplett Gyermekjóga foglalkozást és ezzel segítséget nyújtani a Szülőknek, hogy aztán együtt gyakorolhassanak az otthonukban Gyermekeikkel.

images_1.jpg

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anitja.blog.hu/api/trackback/id/tr277121917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása