Bejegyzések

Facebook oldaldoboz

2015.01.31. 13:55 Anitja

Jógázzunk otthon 9. rész - A 12 alapászana / VII.

SÁSKAÁLLÁS

Kiinduló helyzet: hason fekvő savászana.

Zárjuk a sarkainkat, könyökeinket és alsó karunkat tegyük be testünk alá, tenyérrel lefelé (mint a halállásnál, csak itt a hasunk alá), állunkon támaszkodunk.

Először gyakoroljuk a fél sáskaállást, vagyis emeljünk fel hátrafelé mély belégzéssel egy lábunkat.  Ügyeljünk arra, hogy a lábfejünk és a csípőnk ne forduljon ki. Tartsuk ki amíg jól esik, próbáljuk meg a lehető legmagasabbra és nyújtva emelni a lábunkat. Gyakoroljuk másik lábbal is.

bikram-postures-locust-pose-right.jpg

Majd egy mély lélegzetvétellel emeljük mindkét lábunkat fel amennyire csak tudjuk, és tartsuk ki néhány másodpercig. Eleinte elképzelhető, hogy csupán néhány cm-re tudjuk emelni a lábainkat a talajtól, és csak néhány másodpercig tudjuk tartani, de rendszeres gyakorlással ez a távolság, és idő nőni fog.

images1lfc40w9.jpg

Ez egy nagyon erőteljes gyakorlat, és elengedhetetlen a jó kéztartás hozzá. Kísérletezzünk, tegyük ökölbe a kezeinket, vagy kulcsoljuk össze, a lényeg, hogy megtaláljuk a számunkra legstabilabb kéztartást, amellyel elég erősen fel tudjuk venni és meg tudjuk tartani a pózt.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anitja.blog.hu/api/trackback/id/tr707121539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása