Bejegyzések

Facebook oldaldoboz

2015.01.30. 17:47 Anitja

Jógázzunk otthon 8. rész - A 12 alapászana / VI.

KOBRAÁLLÁS

Kiinduló helyzet: hasonfekvő savászana.

Zárjuk a sarkainkat, homlokunkat helyezzük a földre, kezeinket tegyük mellmagasságban tenyérrel támaszkodva, könyökeinket zárjuk szorosan a testünk mellé.

A fejünkkel indítva lassan kezdjük meg az emelkedést mély belégzéssel összekötve, érezzük, hogy csigolyáról csigolyára hajlik hátra a gerincünk. Végül az arcunkat igyezekkünk az ég felé tartani, a lábainkat és a csípőnket pedig szorosan lent tartani, a könyököket nem kell teljesen kinyújtani, viszont továbbra is zárjuk szorosan a test mellé. A vállainkat húzzuk lefelé és hátrafelé, koncentráljunk a lapockáink közé. Lélegezzünk egyenletesen hasi légzéssel, és tartsuk ki az ászanát amíg jól esik.

crichards_olivia_cobra-300x200.jpg

Majd egy mély belégzést követően, nagyon lassan kilégzéssel visszaereszkedünk, utoljára a fejünket tegyük le homlokkal előre, végül pihenjünk meg ismét hasonfekvő savászanában.

Ha tovább szeretnénk lépni: a haladó változata amikor a lábainkat hátrafelé behajlítjuk és közelítünk lábfejeinkkel a fejünk felé. Ilyenkor a kezeinket kicsit lejjebb támasszuk a mell alatt, nagyjából a bordák aljánál.

imagesb7hp64fp.jpg

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anitja.blog.hu/api/trackback/id/tr207095717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása