Bejegyzések

Facebook oldaldoboz

2015.01.06. 18:52 Anitja

Jógázzunk otthon 1. rész

Ahhoz, hogy elkezdhessünk jógázni az otthonunkban, szükségünk lesz egy jó adag elszántságra, elhatározásra.

Ha ez megvan, hozzákezdhetünk a miliő kialakításához.

Itt már szó volt róla, de vegyük át mégegyszer:

Először is keressünk az otthonunkban egy megfelelő helyet, csendes legyen, lehetőleg kellemesen érezzük ott magunkat, és jó ha tudunk szellőztetni jógázás előtt.

Nincs szükség nagy területre, nagyjából akkorára mint két jógamatrac. De ha pokrócod van, az is megfelel kezdetben (egy átlagos 140x200cm-es méret pont megfelelő), viszont pokrócból vastagabbat, vagy kettőt tegyél le a padlóra. Van egy-két gyakorlat ahol elcsúszhat a pokróc, ezért jobb a jógaszőnyeg, vagy polifoam.

Ahhoz, hogy jól érezd Magad, ne egyél közvetlenül jógázás előtt, és inni is csak keveset igyál (teli gyomorral kellemetlen jógázni, és a legtöbb ászana nem is kivitelezhető úgy).

Fontos, hogy a ruházat kényelmes legyen amiben jógázol: lehetőség szerint a gyakorlatokat mezítláb végezzük, de azért zoknira a relaxáció alatt szükség van (a testhőmérséklet csökken a lazult állapotban). A hosszú nadrág előnyösebb, mert nem tapad a láb bizonyos gyakorlatoknál (javaslom a gumis szárút, mert így fordított testhelyzetekben nem csúszik vissza a nadrág a lábadon). Ugyanez vonatkozik a felsőrészre is, legjobb egy feszesebb póló, vagy olyan felső ami betűrhető a nadrágba (ugyanaz a helyzet mint a nadrágnál: a fordított testhelyzeteknél ne csússzon vissza).

Tanács hosszú hajhoz: a jógázáshoz a legkényelmesebb ha egyszerűen befonod a hajad egy copfba (a csatok, gumik a tarkónál zavarhatnak a hátonfekvő gyakorlatokban, és a relaxációban)

Tegyél be kellemes homogén zenét ha megteheted, én ezt az albumot szoktam az óráimon:

 

Esetleg gyújts meg egy füstölőt, vagy egy mécsest, feküdj le a szőnyegedre savászanában, próbálj ráhangolódni arra, hogy most jógázni fogsz, és kezdd el a relaxációt.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anitja.blog.hu/api/trackback/id/tr167048173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása